Káva, víno a gastrotipy

Káva pro turisty i pro znalce, za euro i za deset. Co je to Melange, Advocaat a smím si dát do Mokka cukr? Mohlo by se zdát, že UNESCO už neví, co roupama, když zapsalo na seznam nehmotného kulturního dědictví vídeňskou kavárenskou kulturu. Ale dáte-li si práci a pár kaváren obejdete, budete muset uznat, že není kafe jako kafe. Čtěte kapitolu Vídeňské kavárny.
Kam by měl zamířit gastroturista a kam hladový student? Fenomén vídeňské klobásy a kam jít pro suvenýr, když vás baví vaření a dobré jídlo. To vše se dočtete v záložce Gastroturista.
A nakonec to nejlepší! Modří už vědí – ano, je to víno. Víno a vinné sklepy zvané Heurige jsou otevřeny celoročně. Kam na šumivé víno? A kam na burčák? Rady hledejte v kapitole Víno a vídeňské Heurigery.